Retourtje Sydney!!!!!! - Reisverslag uit Port Macquarie, Australië van bijdehaantjes - WaarBenJij.nu Retourtje Sydney!!!!!! - Reisverslag uit Port Macquarie, Australië van bijdehaantjes - WaarBenJij.nu

Retourtje Sydney!!!!!!

Door: Rob, Trees, Jeanne, Mara en Sem

Blijf op de hoogte en volg

09 Januari 2006 | Australië, Port Macquarie

Nog een paar dagen in Australie. Halverwege in tijd en 'turning point' in dubbele zin. Terug van het meest zuidelijke punt Sydney en we zijn nu op de helft van onze reis. Over een kleine week (15/1), vliegen we naar Bangkok. Sinds we jullie voor het laatst berichten, dat was na ons bezoek aan Barbara in Brisbane, zijn we langs de kust(kerst in Yamba), via de Gibraltar Range National Park, dat is door de Great Dividing Range, naar New England gereden. Daar hebben we een heel bijzondere jaarwisseling beleeft. Naturisme en paardrijden, en dat in, daar-is-stie-weer, in een paradijselijke 'bushland' setting.
Bijzondere mensen ontmoeten we daar en bij John en Sandra gaan we daarna zelfs nog op bezoek. (ze vertrekken een dag voor ons, uit 'Three Waters Au Naturel Retreat').
Vervolgens reizen we door naar Sydney. Twee dagen dommpelen we ons onder in de heerlijke metropool. Schitterende gebouwen, relaxed flaneren langs havens en pleinen.
Nu op weg naar Brisbane. Hier in Port Maquarie zien we voor het eerst Koala's in de vrije natuur. Dat is geweldig en zo anders dan in de dierentuin!
De laatse twee dagen brengen we door bij Barbara en Mark ergens aan zee op hun vakantieadres. Dan ..... nieuwe avonturen iets dichter bij huis.

We zijn gelukkig en blij met wat we al hebben mogen meemaken. We voelen ons zo bevoorrecht! Het contact via reacties op de site en de vele mailtjes maakt het feest compleet, steeds weer. Veel dank daarvoor!!

Misschien zijn julie wel reis-lees-moe van al die superlatieven. Weer een paradijsje op aarde, weer een nieuwe 'high light'. Nou wij niet! We blijven ons verwonderen en genieten van alles wat we meemaken.
De laatste tijd mooie ontmoetingen. Ik sprak al over de bijzondere jaarwisseling.

Bij toeval,(wat is toeval)belanden we in 'Three Waters Au Narurel', bij Steve (70 jaar) en Kerry. Steve heeft 30 jaar mensen meegenomen op paardrijtochten, dwars door de wildernis, naar zee. Tiendaagse trips waren dat. Toen hij 65 werd, kon hij niet stil gaan zitten, kocht een stuk land(420 hectare) en begon een huis, campingfaciliteiten en een 'gunya'(ontmoetingsruimte in Aboriginal taal) te bouwen. Nu na 5 jaar begint het goed te lopen. De omgeving is 'bushland. Glooiende heuvels met bomen en graslanden. Daardoor stromen 3 creeks.

We kamperen aan een van de creeks. Vijf bijzondere dagen met even bijzondere mensen en ontmoetingen. De kinderen spelen de hele dag in de creek met de rotsblokken erin. Ze zijn ook weg van Steve, die vol zit met energie en verhalen. Ze worden meegenomen op paardrijtochtjes. Ook Trees en ik gaan een keer twee uur rijden met Steve en Jeanne samen. Het is een onbeschrijvelijk mooie ervaring!

'New Years Eve' feest bij de ontmoetingsruimte. Een lam aan het spit, gezellig eten en kletsen. S'Avonds dansen en 2006 bij het kampvuur. Voor de kinderen sterretjes afsteken en iedereen langs om 'happy new year' te wensen. Het lijkt alsof we elkaar al jaren kennen. Heel, heel speciaal.
Naast ons (200 meter verder) staan John en Sandra, ze nodigen ons uit om op weg naar Sydney bij hun thuis op bezoek te komen. Dat doen we nadat we een afscheid met uitwisseling van kadootjes, de laatste paardrijtocht met Steve en 'big,big hugs' hebben gegeven. We zullen terugkomen!!!Ooit!

Het bezoek aan John en Sandra was prachtig!
Bijzondere mensen! Thank you John and Sandra. Precious moments with you that we will remember! You are in our hearts.

Op naar Sydney daarna. Het was 'cool' in twee opzichten. Slechts 22 graden en regen. Voor het eerst onze fleecejacks aan. De eerste dag in 'down town' met de bus en de trein (slechts 10 km vanaf de camping en een half uur reistijd). We zien de Opera vanuit de trein over Harbour Bridge. Schitterend! We varen met ferries door de baai en langs de havens. Wandelen langs de Opera en op dag twee langs 'de Statendam', een enorm cruiseschip uit Rotterdam. We eten in Darling Harbour na een bezoek aan het Maritiem Museum. (gaan op een replica van de 'Endavarour', het schip van Captain Cook)
Sydney beviel ons allen erg goed!

Nu dus de laatste dagen in Ausralie. Australie heeft ons veel gebracht. Natuurlijk heeft alles zijn keerzijde (moet je noemen als rechtgeaarde Nederlandse calvinist) Dat hebben we ook gezien en van gehoord. Maar de balans slaat door naar de positieve kant wat ons betreft. Zoveel ruimte hier! Letterlijk en figuurlijk.

We maken ons op voor Thailand. Een andere manier van reizen. Op de fiets! We zullen moeten wennen. Ons huisje(camper) is ons dierbaar geworden. Het fietsen straks zal niet meevallen. Beetje lui zijn we wel geworden.
Maar met vertrouwen en nog steeds nieuwsgierig gaan we verder!

Liefs van ons allen!!

Tot in Thailand!!!!!!!

• 09 Januari 2006 - 08:33

Els Leenders:

Heerlijk om weer wat te lezen en weer prachtige foto's te zien. Hoe moeten jullie ooit weer wennen aan dat saaie alledaagse leventje bij/van ons. Het werk is weer begonnen na een lekkere vakantie. We hebben jullie wel gemist bij oud en nieuw en de wandeling!!!
    Geniet van de laatste daagjes Australie!!!
    Alle liefs voor jullie allen van Els

• 09 Januari 2006 - 10:26

Bernard En Hilde:

Nee hoor, we worden niet moe van jullie superlatieven. We maken ons alleen maar zorgen hoe het nou moet als jullie terug in het koude kikkerlandje zijn. Wij zijn dat gewend, maar ja, de tijd zal het leren. Hier verder geen spectaculair nieuws. Liefs van ons allemaal

• 09 Januari 2006 - 18:09

Sonja, Frans, Timber En Jippe:

Een geweldig nieuwjaar toegewenst: de start is er, voor straks ook goed vervolgen in Nederland. Blijft heerlijk jullie verhalen te lezen. Veel liefs uit Utrecht.

• 11 Januari 2006 - 08:47

Angela:

hallo Trees,

het nieuwe jaar is al weer eventjes aan de gang, maar nog de allerbeste wensen voor jullie allemaal.
    wat een prachtige tijd hebben jullie toch en wat een mooie foto's; ik geniet er iedere keer weer van. gisteren weer begonnen na de kerstvakantie bij ITH; wel weer even wennen.
    dit jaar voor ons ook geen sneeuw in oostenrijk maar lekker genoten op Cran Canaria (toch wel anders als Australië)
    geniet nog lekker en ik blijf kijken
    lieve groet Angela

• 11 Januari 2006 - 14:24

Karin Hooijmans:

Ik heb genoten van de verhalen over australie. Hier is het nu koud en nat terwijl ik jullie verhalen lees.Ik verheug me alweer op het weekendje met de oud collega"s ( net iets anders dan australie)Groetjes Karin

• 12 Januari 2006 - 17:38

Mop/aida:

er waren 2 slangen zei de een tegen de ander,zijn wij giftig?waarom?ik heb net op mijn tong gebeten!!!

en wij wensen jullie een fijne reis!!

heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel
    veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel
    zoentjes xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 18 Januari 2006 - 08:16

Gerrie Theunissen:

Blijven genieten! Mooie verhalen van Australie en nu genieten van Thailand.

tot ziens!