By Thailand - we will come back!!!
16 Oktober 2005 | Thailand, Bangkok
De beloofde foto's staan bij het vorige berichtje. Thailand gaan we morgen (maandag 17-10) verruilen voor "down under". Via Taipei, zullen we in de vroege ochtend van 18 october arriveren in Brisbane.
Een korte terugblik op de afgelopen twee weken: we hebben het goed! Thailand doet ons steeds weer verwonderen. De behulpzame, goedlachse thaise mensen en hun gewoontes. De vochtige warmte, die steeds 'aangenamer' wordt, bliksemschitsen dagelijks en de tropische stortbuien. Overal etenskraampjes met dag en nacht voedsel in alle kleuren van de regenboog.
De kinderen die aanvankelijk moeilijk contact maakte met de bevolking en nu al een mengelmoesje van engels en een paar woordjes thais spreken.
De enorme hoeveelheid honden. Gelukkig vooral levende en niet agressieve. Helaas sinds gisteren ook een dooie, aangereden exemplaar op de weg tot ontzetting van de kinderen. Zo ook soms is de omgang met dieren confronterend in vergelijk met thuis. Dieren hebben hier een heel andere plek. Er zijn veel zwerfhonden.
De liefde voor jonge dieren, waardoor de kinderen in de trein en uur lang jonge puppies aaien en zo contact maken met vele meegenietende passagiers, is er gelukkig ook.
Een prachtig voorbeeld van hoe anders het leven hier in onze beleving er aan toe gaat, was een uitje naar een van de oude zomerpaleizen van de koning. (bij Cha-am)
We gingen er heen met de tuk-tuk (zie foto).
De chauffeur was een heel aardige jonge vrouw. Ze bleef keurig op ons wachten gedurende ons bezoek en nadat ze ons tot aan de ingang had gebracht. Even later kwamen we haar ook tegen in het paleis. Zij genoot zelf ook zichtbaar van de pracht en praal. Precies op het afgespoken tijdstip ontmoette we elkaar weeer bij de ingang. Daarna nam ze ons mee op een wandeltochtje door het mangrovebos aldaar(zie foto). Ze liet ons de verschillende dieren, soort van vissen met vinnen en poten, zien. Elke keer weer was ze zelf het meest verrukt als we er weer een zagen.
Dit alles zonder dat zij meer dan drie woorden engels sprak. Ze brengt ons veilig terug tot voor de deur van ons hotel. De kinderen krijgen nog een klein vogeltje van bamboo als afscheidskadootje. We hadden zo allemaal een heerlijk morgen! 'Carpe Diem' op en top!
We hebben in verhouding veel achter de computer kunnen zitten. De frequentie zal wellicht lager worden. Het was voor nu echter aangenaam. Niet in de laatste plaats, omdat we steeds weer nieuwsgierig waren en zijn naar jullie geweldig leuke, aardige, lieve berichtjes. Ga er vooral mee door!!!
Soms staan er vragen in de berichten. We zullen proberen af en toe wat antwoorden te verwerken in de tekst.
De komende drie maanden Australie. Het reizen zal wel anders worden, dan twee weken 'vakantieachtig' Thailand. Jullie horen wel weer van ons.
We gingen er heen met de tuk-tuk (zie foto).
16 Oktober 2005 - 08:29
Kiki:
ik vind dat jullie leukie dingen meemaken, vooral van de olifant. dat zou ik niet durven. ik mis jullie wel een beetje, zeker nu het hier herfstvakantie is. O ja, ik heb mijn B-diploma gehaald.Veel plezier in Australie. Ik ben benieuwd hoe de camper eruit ziet. Groetjes eneen knuffel. -
16 Oktober 2005 - 08:35
Rietje En Tom:
geweldig om jullie zo te volgen. prachtige foto's en ik mis jullie een beetje. Geniet van elkaar. ik ga snel weer een keer kijken op jullie website. -
16 Oktober 2005 - 08:37
Kiki:
o ja, nu in de herfstvakantie heb ik het konijn van Roosmarijn te logeren. Een lief konijn, die snuffie flapoor heet. -
16 Oktober 2005 - 16:57
Els:
We will come back: ik schrok al, maar gelukkig bedoelen jullie terug te komen in Thailand!Wat heerlijk om het land ook zo door de ogen van de kinderen te zien, dat zal toch een heel speciale dimensie geven.Ik geniet van de herfsvakantie, het is hier nog steeds heel mooi weer. Morgen 2 dagen naar Maastricht. Goeie reis naar australie, op naar het volgende avontuur. Handig dat de kids al een paar woordjes Engels kunnen. Zo zie je maar: school is helemaal niet nodig. En dat zegt......
Liefs en een dikke zoen voor jullie allen! -
17 Oktober 2005 - 20:02
Monique Van Gelder:
Zo, ik ben weer effe bij.Heb jullie 1e reisverslagen gelezen en heb ervan genoten. Trees... jij op die olifant....je hebt toch zeker wel de ademhalingsoefeningen toegepast!!!! Mensen wat een ervaring. Geniet ervan, dan doe ik het ook door jullie verslagen te lezen. Met groet, Mnq -
18 Oktober 2005 - 12:45
Brigit Geurts:
Hallo daar, ik benijd jullie! Ben benieuwd naar de verhalen uit Brisbane, ben daar zelf in 1999 ook geweest. Was super en ondanks het feit dat het een grote stad is, een hele relaxte sfeer! Dus daar kun je je weer op verheugen. We missen je wel Rob. We branden echter regelmatig wierook. In gedachten reis ik met jullie mee.
Liefs en tot het volgende teken van leven. Brigit -
19 Oktober 2005 - 09:33
Vivian De Haseth:
Hallo robby en familie.
mooie foto's en hier regent het.Ik dacht even kijken waar jullie zitten en het lijkt mij geweldig.
Rob we missen je, maar je bent wel nog bij ons. Het stinkt hier regelmatig naar wierook maar erg gezellig. Moet van Carry zeggen dat de theelichtjes op zijn....kom je even nieuwe brengen. Nou collega ga weer verder tot next time. Take good care of your self and your lovely family. A lot of kisses and hugs.
Vivian -
19 Oktober 2005 - 11:31
Gerrie Theunissen:
Blijven genieten! Groetjes en veel plezier in Dowm Under. -
20 Oktober 2005 - 07:14
Angela (ITH):
wat leuk Trees zo'n dagboek en met vooral prachtige foto's!! zou zo willen ruilen. hier is het een druilerige dag.
Monique is met vakantie (Herfst) en ik ga volgende week. hopelijk dag ook nog een paar mooie nazomerse dagen.
hier is alles oke geen echte byzonderheden. anders hoor je het wel.
nog veel voldoening en plezier voor jullie allemaal en zeker ook voor de kinderen dat ze genieten van al het moois wat ze mee mogen maken.
lieve groet en je hoort nog van ons.
angela -
20 Oktober 2005 - 11:14
Anja, Job, Abe, Maren & Koen:
Wouw, wat een mooie foto's! Maren en Koen spelen bij ons, en we hebben met z'n allen de foto's bekeken. We vinden die met de olifanten echt SUPER mooi. Hoe kom je eigenlijk op zo'n hoog beest? Daar zijn we wel nieuwsgierig naar. Het lijkt de kinderen hier ook wel wat, een lange reis maken. Genieten jullie er maar goed van. Hier begint nu echt de herfst, het wordt kouder. Wij hebben vakantie en hebben hier koekjes gebakken,die gaan we straks opeten: mmmmmmm!
dag allemaal, groetjes van Job-Abe-Maren-Koen-Anja -
23 Oktober 2005 - 19:35
Hans Assink:
Hoi familie,
als een pasja op een olifant Rob, met heel je rijkdom om je heen. Moet ene geweldig gevoel zijn. Ik ben hartstikke jaloers.
Rikie is dit weekend 22/23 oktober weer terug. Met fantastische verhalen over Thailand en Australië. Jullie zullen haar dus niet zien daar, maar ze kon al wel vertellen hoe goed, fijn leuk en warm het daar was.
Veel plezier en geluk met zijn allen! -
24 Oktober 2005 - 08:29
Laura Merel Kris En Aida:
heey jeanne hoe is het daar in tailand ????
vette foto`s
-xxxxx-laura merel kris en aida!!!!!
p.s met ons hier gaat het ook wel -
25 Oktober 2005 - 19:39
Robbert Hanneke Eva En Sietske:
hallo zo wat is het daar mooi en ook zo leuk op die olifanten .leuke fotos wij hopen dat het ook leuk is in australie! veel plezier nog en veel groeten van robbert hanneke ev aen sietske -
26 Oktober 2005 - 12:29
Karin Hooijmans:
Ik ben benieuwd wat jullie van australie vinden daar willen wij ook nog naar toe maar afgelopen week een weekje zeeland was ook alweer heerlijk -
27 Oktober 2005 - 10:37
Fred Dijk:
Machtig Mooi: jullie, de reis, de verhalen.
Geniet ze! -
27 Oktober 2005 - 11:03
Ralf:
wat een mooie verhalen en foto's, ben echt jaloers. dikke kus voor allen. -
28 Oktober 2005 - 13:46
Hildedehaan4@hotmail.com:
hallo vrienden
Hier wat korte groeten van de Fikkersen.
Lieve Jeanne
Ik mis je erg. Is het leuk in Australie?
groetjes Nienke
Lieve Mara wateen grappig foto van de olifanten. Was het erg hoog? Groetjes Bernou
Lieve Sem Ik ben ziek.Berend