Aftellen!!! - Reisverslag uit Nijmegen, Nederland van bijdehaantjes - WaarBenJij.nu Aftellen!!! - Reisverslag uit Nijmegen, Nederland van bijdehaantjes - WaarBenJij.nu

Aftellen!!!

Blijf op de hoogte en volg

22 September 2005 | Nederland, Nijmegen

Woensdagavond 21 september. Ruim een week voor vertrek.

Het huis staat een beetje op z'n kop. Het is de laatste ' oud-papier-ophaaldag', voordat we op reis gaan.
Er heerst een gezellige, energieke opruimwoede in huis. De een na de ander:" Dat wil ik echt bewaren voor later!" en " dat mag nu wel eens weg".

Na een poosje kruipt Jeanne bij mij op schoot. Tranen wellen op. "Pap, ik vind het wel leuk om op reis te gaan, maar ik weet zo goed wat ik ga missen. Mjn vriendinnen het meest en dan het Sinterklaasfeest en de familie met de Kerst en alle andere leuke dingen".
Ze weet voor een meisje van 10 heel goed woorden te geven aan haar onzekerheid.
Al gauw klimt ook Sem op schoot. Hij wil graag delen in de betrokkenheid van alle dag op elkaar. We zijn emotioneel in die zin al echt samen op reis. Sem keuvelt wat over Thailand en probeert op zijn manier Jeanne wat gerust te stellen. Mara dreutelt nu ook rond in mijn buurt. Dan geeft ze aan:" Maar ik wil ook op schoot!" Kom maar meisje! Er is plaats voor drie! Er ontstaat een (h)eerlijk gesprekje. Drie lieve kinderen, elk met hun eigen verhaal. Een verhaal van eigen beleving en eigen betekenis. Ik geniet. Trees geniet mee op de achtergrond. Fantastisch!

De voorbereidingen op ons vertrek gaan tussen de bedrijven door gewoon verder. Het loopt voorspoedig. Het werken is goed afgesloten, de belangrijkste zaken prima geregeld. De laatste afscheidsfeestjes en etentjes zijn in kannen en kruiken. Wat een intense, mooie tijd! Af en toe ook wel eens lastig. Trees en ik hebben zo onze eigen stijl van voorbereiden. We komen elkaar tegen, maar ontmoeten elkaar ook steeds weer.
Dankbaar dat we dit met z'n allen aangaan.

Nog een week! Fietsen in de dozen, inpakken, schoolspulletjes nog een keer goed doorkijken. Bellen, mailen, dierbaren zien, spreken, omhelzen en gedag zeggen.
Het hoort allemaal bij dat soms verwarrende, maar o zo heerlijke gevoel van ..... WE GAAN NU ECHT OP REIS!

• 22 September 2005 - 09:32

Ben Sanders:

Nogmaals een goede reis.
    Dinsdag uitgebreid bij Rikus de Vries op bezoek geweest.
    Ook een afscheid. Alleen een minder leuk. Rikus gaat dood,pancreaskanker. Ik heb zijn sleutelbos mogen inleveren bij de portier.
    Wat kan het leven soms maar een beetje zijn.
    Geniet ervan lieve mensen.
    Groetjes, Ben.

• 22 September 2005 - 10:53

Jose:

Lieve lieve familie,

Gek hoor ons familiefeest. Gewoon met Rob en twee superkapiteinen in een bootje door Giethoorn. Ik vond het reuzegezellig. Bij het afscheid realiseerde ik me des te meer dat we jullie een poos niet zullen zien. Ik voelde heel veel emotie. Zo bijzonder lekker met het gezineen lange tijd op reis. Genieten van elkaar en alles om je heen. Heeeeel veel plezier en sta open voor alles wat jullie brengt. Geniet ervan en Jeanne je weet het als jullie terug zijn gaan we samen de bossen onveilig maken. (hihihi, wij zijn al gevorderde namelijk)
    Een hele dikke kus en een warme omhelzing in gedachten. Liefs Jose de Haan

• 23 September 2005 - 17:31

Carolien Bijvoet:

Zo te lezen kan de reis nu al niet meer stuk! Ik hoop dat alles voorspoedig gaat. Doe de groeten aan Hans en zometeen eerst maar eens lekker twee weken luieren. Ik vind het leuk dat ik jullie via deze site kan volgen.
    groeten, Carolien

• 23 September 2005 - 18:59

Monique Van Gelder:

Tjee, wat spannend zeg! Ik voel de kriebels al bij het lezen van jullie geweldige website.
    Grandioos mooi wat jullie gaan doen! Dat nemen ze jullie nooit meer af.
    Petje af ook voor het lef en de moed om dit te doen, want het is toch niet niks. Maar zal vast zeer de moeite waard zijn. Heel, veel succes!
    Geniet ervan, met volle teugen! Groet Monique

• 24 September 2005 - 20:21

Jacobien:

dag trees (en de jouwen)
    Goeds op jullie reis!

Enne.... volgens mij competenties genoeg aanwezig om dit " mooi" te volbrengen.

• 28 September 2005 - 08:30

Rozanne:

Wat een mooi begin van het reisverhaal!
    Geniet nog een weekje van het oude en vertrouwde en dan.....wens ik jullie een goede vlucht. Leuk dat ik jullie zo mag volgen.Veel avontuur Saam!!!!!!!
    Groetjes Rozanne Aalbers(ITH)

• 29 September 2005 - 18:51

Fritz, José En Kids:

Jongens, het is bijna zover! We bellen vanavond bewust niet meer vanwege de te verwachten drukte. We wensen jullie en hele goede en behouden reis en een fantastisch begin van jullie trip! Het ga jullie goed! XX

• 29 September 2005 - 18:57

Mike En Jeanne:

Het is vandaag 29 september 2005. Het is de laatste avond in nederland.
    De familie de Haan heeft hier gegeten dat was heel gezellig. Op het einde had mike en jeanne een kietelgevegd en ik (mike) was de dikke LOSER!!!!!!!
    Ik mike ga familie de Haan
    heel erg (snik snik) missen
    .Morgen ochtend komen ze nog even ontbijten en daarna gaan we ze uit zwaaien.

Groetjes Mike Murphy

en nu jeanne aan de beurt doei!!!!!!!!!!!

SPANNEND!!!!!!!!
    NOG 1 NACHTJE IN MIJN EIGEN BEDJE SLAPEN.
    de laatste avond aten we bij giny en mike ( dat iritantje) we aten lekker
    en dan voor de laatste nacht in mijn eigen bedje.
    het is nu echt ......
    afscheid op school en van de buren het laatste kietel gevecht is
    geeindicht en ik was natuurlijk de winnaar wand die mike die kan echt niet tegen kietelen ik heb hem door en door dood ge kieteld!!!!!!!!!!!!
    nou doei !!!!!!!!!
    en nog veel liefs van
    JEANNE !!!!!!!!!!!!!!!!!
    DOEIIIIIIIIIIIIII.

• 30 September 2005 - 16:00

Geert,aida Chaim Cathrin:

Jullie zijn onderweg. Geweldig. Vanmorgen een warm afscheid en nog even gezellig bijelkaar. Heel veel plezier en veel geluk

• 02 Oktober 2005 - 17:36

AiDa:

jeetje miena alemaal aangekomen alles gelukt

en dan een -x- AiDa

• 03 Oktober 2005 - 12:33

Anne Kurvers:

jeetje trees, wat een voorbereidingen , heerlijk om zo mee te reizen met julie.
    ik heb vaak aan jullie gedacht de afgelopen twee weken ik was in de veronderstelling dat jullie al vertrokken waren . heel fijn om je mail te ontvangen en te weten dat jullie nu echt weg zijn, jammmer dat ik het te laat las , anders was ik vrijdag nog even bji je binnengevallen . hele goede tijd , ik zend een engeltje mee in gedachten voor jou trees rob en jullie kinderen. en verder natuurlijk een onvergetelijk tijd
    liefas anne

• 11 Oktober 2005 - 18:22

Corry Maas:

Wat een andere wereld waarin jullie nu zijn. Ik probeer het me voor te stellen vanuit de ogen en beleving van Jeanne, Mara en Sem: dat moet gigantisch zijn en soms ook heel veel al die nieuwe ervaringen. Erg leuk om jullie reis op deze manier, vergezeld van foto's, te volgen. Geniet ervan en tot het volgende bericht.